برنامه ریزی برای آزمون آیلتس یکی از مهمترین عواملی است که اگر به درستی انجام گیرد؛ شانس موفقیت را در این آزمون بالا میبرد. آزمون آیلتس برای کسانی که قصد تحصیل یا مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند؛ از اهمیت زیادی برخوردار است و به نوعی یکی از کلیدهای ورود به این کشورها به شمار میرود. در واقع اگر شما نتوانید نمره لازم را در این آیلتس کسب کنید؛ نمیتوانید نسبت به مهاجرت تحصیلی یا کاری خود اقدام کنید. به همین علت داشتن یک برنامه مطالعاتی خوب برای آزمون آیلتس به شما کمک میکند تا مطالعهای هدفمند داشته باشید؛ سردرگم نشوید و به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید.
مرحله اول برنامه ریزی برای آیلتس
در اولین قدم برای داشتن برنامه مطالعاتی برای آیلتس، باید بدانید که در کجای مسیر ایستادهاید! تعیین کردن سطح زبان و شناسایی نقاط ضعف و قوت خود در یادگیری منابع آیلتس باعث میشود به صورت واقعبینانهتری پیش بروید. علاوه بر آن زمانی که بدانید در چه سطحی قرار دارید؛ میتوانید از منابع مخصوص به سطح خود استفاده کنید و با توجه به مبنا و مقصد خود، تلاشتان را برنامهریزی کنید.
بهترین روش برنامه ریزی برای آزمون آیلتس
اگر میخواهید در آزمون آیلتس به نمره 7 به بالا دست یابید؛ باید دقیق و حساب شده قدم بردارید. مخصوصاً اگر زمان کمی دارید یا در تأمین هزینههای مربوطه با محدودیت مواجه هستید؛ داشتن یک برنامه ریزی برای آیلتس به شما کمک میکند تا حداکثر بهرهوری را از زمان خود داشته باشید و با تلاش بیشتر به نتیجه موفقیتآمیز خود در این آزمون دست پیدا کنید. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه به مهمترین نکاتی که باعث میشوند بهترین برنامهریزی را داشته باشید، پرداخته شده است.
هدف خود را تعیین کنید!
پس از آنکه سطح و جایگاه خود را در مسیر زبانآموزی پیدا کردید؛ باید مقصدی را به عنوان هدف خود انتخاب کنید. آزمون آیلتس در دو نوع جنرال (عمومی) و آکادمیک (دانشگاهی) برگزار میشود. چهارچوب هر یک از آنها با یکدیگر متفاوت است. ازاینرو شناختن هدف و همچنین مشخص کردن نمرهای که میخواهید برای شما مقصدی تعیین میکند که میتوانید برای آن برنامهریزی داشته باشید.
از یک متخصص آیلتس مشورت بگیرید.
برنامه مطالعاتی برای آیلتس به شما نشان میدهد که از چه منابعی استفاده کنید؛ چقدر برای آن وقت بگذارید و چگونه آن را یاد بگیرید. مشورت با کسانی که در این حرفه تخصص دارند؛ به شما کمک میکند تا ساختار آیلتس را بشناسید و با توجه به مواردی که آزمون از شما میخواهد؛ مطالعه خود را انجام دهید. همچنین این افراد میتوانند منابع مناسب با سطحتان را به شما معرفی کنند تا بتوانید نقاط ضعف و قوت خود را تقویت کنید.
مسیر خود را واقع بینانه برنامه ریزی کنید.
وقتی کاری را شروع میکنید و به دنبال برنامهریزی مسیر خود هستید؛ آنچه که میتواند احتمال موفقیت شما را افزایش دهد، انتخاب مسیر و گامهایی درست است. به عنوان مثال اگر جزو دسته مبتدیان هستید و میخواهید برنامه ریزی برای آیلتس را از صفر شروع کنید؛ نباید توقع داشته باشید که پس از گذشت سه ماه به نمره 7 به بالا آیلتس دست پیدا خواهید کرد! یا اگر شاغل هستید مسلماً نمیتوانید بالای 10 ساعت برای آیلتس مطالعه داشته باشید. داشتن برنامهریزی درست با توجه به تواناییهای شما، باعث میشود که به برنامه خود تعهد بیشتری داشته باشید و از انجام آن دلسرد نشوید.
در انجام تمرین های خود ثابت قدم باشید.
راز موفقیت هر عملی، در تکرار و تداوم تمرین آن است. از آزمون آیلتس گرفته تا یادگیری یک ورزش، برای اینکه بتوانید در آن رشته حرفهای شوید؛ باید تمرینات خود را جدی بگیرید؛ با تکرار مداوم، آنها را ملکه ذهنتان کنید. تمریناتی که در برنامه ریزی برای آیلتس برای خود تعیین میکنید؛ اهمیت زیادی دارند و باعث میشوند پله پله به هدف نهایی، رسیدن به نمره 7 به بالا آیلتس نزدیکتر شوید.
به هر 4 مهارت توجه کنید.
اگر میخواهید در آزمون آیلتس موفق شوید باید به هر 4 مهارت Listening، Writing، Speaking و Reading توجه داشته باشید. میتوانید پادکستهای انگلیسی مختلف را گوش دهید؛ کتابهای مناسب را مطالعه کنید؛ دایرهای از لغات را در دفترچهای بنویسید و با یک پارتنر خیالی به زبان انگلیسی صحبت کنید. البته زمانی که برای هر یک از این مهارتها در برنامه مطالعاتی برای آیلتس میگذارید به نقاط ضعف شما و ساختار این آزمون بستگی دارد.
از آزمون های آزمایشی غافل نشوید.
برای اینکه بفهمید راهی که میروید درست است یا خیر، از آزمونهای آزمایشی آیلتس کمک بگیرید. بهتر است پس از انجام تمرینات روزانه خود برای مطالعه آیلتس، زمانی را به آزمون گرفتن از خودتان اختصاص دهید و سپس به تحلیل آن بپردازید. با انجام این آزمونها متوجه خواهید شد که در کدام قسمت ضعف بیشتری دارید و باید برای رفع آن تلاش کنید.
از دوره های آموزشی آیلتس کمک بگیرید.
یادگیری درست بخش مهمی از برنامه ریزی برای آیلتس به شمار میرود. در صورتی که نمیتوانید با منابعی که دارید به خوبی ارتباط برقرار کنید یا زبان آموزش آنها را متوجه نمیشوید؛ بهتر است دورههای آموزشی مختلف آیلتس را امتحان کنید. این دورهها به صورت آنلاین، آفلاین و حضوری در مؤسسات گوناگون برگزار میشوند و میتوانند سطح شما را ارتقا دهند.
ویژگی های یک برنامه مطالعاتی خوب برای آیلتس
اگر به دنبال یک برنامه مطالعاتی خوب برای آمادگی در آزمون آیلتس هستید؛ باید بدانید افرادی که هر روز برای یادگیری وقت میگذارند نسبت به کسانی که تنها چند روز در هفته را به یادگیری با زمان بیشتر اختصاص میدهند از موفقیت بیشتری برخوردار هستند. این همان راز استمرار در موفقیت است. پس بهتر است پس از آنکه سطح خود را تعیین کردید و منابع مورد نیاز را تهیه کردید؛ برای داشتن یک برنامه مطالعاتی برای آیلتس، هر روز خود را برای یادگیری برنامهریزی کنید؛ هر روز تمرینات خود را انجام دهید و هر روز تلاش خود را بیشتر کنید تا به نمره بالای 7 آزمون آیلتس برسید. آشنایی با اشتباهات رایج در آزمون آیلتس و جلوگیری از انجام آنها نیز میتواند در موفقیت شما موثر باشد.
پلن چیدن برای آیلتس نیاز به مشاور داره؟
من چندین بار خودم برنامه ریزی کردم اما نمیتونم طبق پلن پیش برم.
شاید برنامه ریزی شخصی برای آیلتس برای شما کار نمیکند یا انگیزه کافی برای خواندن آیلتس ندارید. پیشنهاد میکنم در کلاس های معتبر آیلتس شرکت کنید. ما در زبانمهر هم کلاس های خصوصی آیلتس و pre-ielts برای زبان آموزان در نظر گرفتیم.