آیلتس

اسپیکینگ آزمون آیلتس 🗣 نمونه سوال و تکنیک Speaking IELTS

اسپیکینگ آیلتس یکی از بخش‌های مهم آزمون زبان انگلیسی آیلتس است که مهارت‌های گفتاری زبان‌آموزان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. IELTS Speaking به 3 بخش تقسیم میشود که توانایی داوطلب در برقراری ارتباط، ارائه استدلال و بیان نظرات خود در موضوعات متفاوت را ارزیابی میکند. اسپیکینگ آیلتس نه تنها بر تلفظ و دایره لغات داوطلب تمرکز دارد، بلکه قدرت بیان، ساختار جملات و توانایی استفاده از زبان انگلیسی به شکل طبیعی و روان را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در ادامه 3 بخش اسپیکینگ آیلتس را معرفی میکنیم و نکاتی برای گرفتن نمره بهتر در هر قیمت ارائه میکنیم.

بخش های اسپیکینگ آیلتس

آزمون اسپیکینگ آیلتس از سه بخش مجزا تشکیل شده است. این آزمون که در آن ممتحن‌ها نیز به صورت فعال حضور دارند در مکانی مجزا از آزمون‌های کتبی انجام می‌شود. ممتحنین رو‌به‌روی متقاضی در محل برگزاری آزمون می‌نشینند و این آزمون را در سه بخش انجام می‌دهند. بخش اول سؤالاتی در خصوص زندگی شخصی داوطلب ها میباشد، بخش دوم اسپیکینگ آیلتس که به آن کیو کارت آیلتس هم گفته میشود، یک گفتگوی دوجانبه با ممتحن است که موضوع خاصی را شامل میشود. بخش سوم Speaking IELTS نیز شامل یک سخنرانی عمیقتر در مورد موضوعات بخش اول است.

بخش اول اسپیکینگ آیلتس: معرفی و مصاحبه

در اولین پارت اسپیکینگ آیلتس ابتدا ممتحن خود را معرفی می‌کند و سپس از شما سؤالاتی برای تأیید هویت می‌پرسد. گام بعدی پرسیدن سؤالاتی در خصوص خانواده، محل زندگی، تحصیلات، کار و علایق فردی شماست. شما باید بتوانید به خوبی منظور سؤالات فرد را متوجه شوید و جواب‌های مناسبی به آن‌ها دهید.

زمان آزمون

زمان پارت اول از بخش های اسپیکینگ آیلتس 4 تا 5 دقیقه است و در این مدت باید به 9 تا 12 سوال پاسخ دهید. پس در هنگام آزمون توجه داشته باشید که زمان را به خوبی مدیریت کنید تا با مشکل کمبود وقت مواجه نشوید.

نمونه سؤالات بخش اول اسپیکینگ آیلتس

بد نیست بدانید که در این بخش آزمون پس از معرفی خود شما به سؤالات در سه بخش مجزا پاسخ می‌دهید. بخش اول به یکی از موضوعات گفته شده اختصاص دارد و پس از آن در دو بخش بعدی سؤالاتی در خصوص موضوع بخش اول از فرد پرسیده می‌شود.

نمونه سوال پارت 1 اسپیکینگ آیلتس

بخش دوم اسپیکینگ آیلتس (کیو کارت آیلتس): روند زندگی شخصی

در دومین بخش از بخش های اسپیکینگ آیلتس از کارت‌هایی به نام کیو کارت یا تسک کارت استفاده می‌شود. داوطلب یکی از کارت‌های موجود را انتخاب می‌کند که در آن یک موضوع مشخص شده و سؤالاتی نیز در خصوص همان موضوع موجود دارد. صحبت را شروع کند.

زمان آزمون

پس از انتخاب کارت داوطلب یک دقیقه زمان دارد تا در صورت لزوم نکاتی در خصوص موضوع را یادداشت و خود را برای 2 دقیقه صحبت در خصوص موضوع مد نظر آماده کند. پس از این دو دقیقه صحبت‌های داوطلب را متوقف می‌کنند و یک یا دو سؤال در خصوص همان موضوع از او می‌پرسند. دومین پارت اسپیکینگ آیلتس با احتساب زمان 1 دقیقه‌ای آماده‌سازی در حدود 4 دقیقه طول می‌کشد.

نمونه سؤالات بخش دوم اسپیکینگ آیلتس: مکالمه دو طرفه

در این بخش داوطلب با یک موضوع مواجه می‌شود که باید در خصوص آن صحبت کند و پس از آن باید به یک یا دو سؤال مرتبط نیز پاسخ دهد.

نمونه سوال پارت 2 اسپیکینگ آیلتس (کیو کارت)

بخش دوم اسپیکینگ آیلتس

چگونه در زمان محدود به سؤالات کیو کارت پاسخ دهیم؟

یکی از مهم‌ترین توانایی‌هایی که در بخش دوم مورد بررسی قرار می‌گیرد، توان صحبت در خصوص یک موضوع با استفاده از جملات مناسب و به صورت منسجم و بدون توقف است. شما برای کسب نمره مناسب از این بخش باید از زمان آماده‌سازی به خوبی استفاده کنید. بهترین روش استفاده از این یک دقیقه این است که تنها کلمات کلیدی در خصوص موضوع را یادداشت کنید. زیرا یادداشت کردن جملات کامل به زمانی بسیار بیشتر از یک دقیقه نیاز دارد. همچنین خیره شدن به کاغذ یادداشت در زمان صحبت کردن می‌تواند از روانی بیان جملات توسط شما بکاهد و کاهش نمره را به همراه داشته باشد.

بخش سوم اسپیکینگ آیلتس

در سومین بخش از بخش های اسپیکینگ آیلتس فرد باید به بحث در خصوص موضوع بخش دوم بپردازد. در این بخش موضوع قسمت قبلی را با عمق بیشتری و با توجه به نظرات خود داوطلب مورد بررسی قرار می‌دهند.

زمان آزمون

زمان سومین پارت اسپیکینگ آیلتس 4 تا 5 دقیقه است و فرد در طول این مدت با ممتحنین در خصوص موضوع بخش دوم صحبت خواهد کرد.

نمونه سؤالات بخش سوم اسپیکینگ آیلتس

معمولاً در این بخش با توجه به موضوع و برخی موارد دیگر از داوطلب بین 6 تا 9 سؤال پرسیده می‌شود که نمونه هایی از آن را در تصویر زیر مشاهده میکنید.

نمونه سوال بخش 3 اسپیکینگ آیلتس

پارت 3 اسپیکینگ آزمون آیلتس

نحوه نمره دهی آزمون Speaking آیلتس

ممتحنین در آزمون اسپیکینگ آیلتس چهار معیار را برای دادن نمره مورد بررسی قرار می‌دهند. هر کدام از این موارد 25 درصد از نمره کاملاً را شامل می‌شود. این معیارها عبارتند از:

  1. انسجام و روان بودن (Fluency and Coherence): صحبت بدون وقفه و روان اولین موردی است که در آزمون مورد بررسی قرار می‌گیرد. بیان جملات صحیح به صورت قابل فهم و بدون وقفه باعث کسب نمره کامل از این بخش آزمون خواهد شد.
  2. دایره لغات (Lexical Resource): مورد دیگری که در بخش های اسپیکینگ آیلتس مورد بررسی قرار می‌گیرد، دایره لغات افراد است. افراد باید بتوانند از واژگان متنوع در جای صحیح استفاده کنند تا نمره این بخش را دریافت کنند.
  3. محدوده گرامر و دقت (Grammatical Range and Accuracy): سومین موردی که در آزمون اسپیکینگ به آن توجه می‌شود محدوده گرامر و دقت در استفاده از آن است. فرد باید بتواند در جملات خود از انواع گرامر مناسب به صورت دقیق استفاده کند تا نمره این بخش را دریافت کند.
  4. تلفظ عبارات (Pronunciation): آخرین بخشی که در نمره بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس نقش دارد، تلفظ صحیح عبارات است. هر چه فرد بتواند عبارات را به شکلی صحیح‌تر بیان کند، نمره بالاتری از این بخش دریافت خواهد کرد.

راهکارهای گرفتن نمره بالاتر در بخش اسپیکینگ آیلتس

افراد با استفاده از روش‌های متفاوتی سعی در کسب نمره بالاتر از بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس می‌کنند. در ادامه برخی از بهترین روش‌هایی که با استفاده از آن‌ها می‌توانید نمره بالاتری کسب کنید را معرفی می‌کنیم.

  • داشتن یک حریف تمرینی با سطحی در حدود خودتان بهترین روشی است که می‌توانید مهارت‌ اسپیکینگ خود را افزایش دهید.
  • شما در آزمون شرکت کرده‌اید پس باید بیشتر از ممتحن صحبت کنید.
  • به جملات خود به شکل مناسب پر و بال دهید و به جزئیات بیشتری اشاره کنید.
  • داستان ببافید. شما در این آزمون تنها لازم است که به سؤالات پاسخ دهید و حتماً لازم نیست که تمامی جواب‌های شما حقیقت باشد.
  • مدیریت زمان را فراموش نکنید. عجله داشتن برای پاسخ به سؤالات می‌تواند باعث بروز خطا و کم شدن نمره شود. البته تأخیر در پاسخ به سؤالات نیز می‌تواند باعث شود تا نتوانید پاسخ کامل و مناسب را ارائه دهید.
  • احساسات خود را نشان دهید. بیان جملات به صورت ربات‌گونه می‌تواند شما را بی تجربه نشان دهد.
  • به سرعت بیان کلمات و جملات دقت کنید. بیان سریع جملات می‌تواند باعث شود تا ممتحن در درک جملات شما با مشکل مواجه شود و آهسته صحبت کردن هم نمی‌تواند گزینه‌ای مناسب برای این آزمون باشد.

کلام آخر

آشنایی با بخش های اسپیکینگ آیلتس باعث خواهد شد که شما بتوانید خود را برای این آزمون به شکلی بهتر آماده کنید. اسپیکینگ آیلتس سه بخش مجزا دارد و در این سه بخش، چهار مهارت مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به نکاتی که در این مطلب به آن اشاره کردیم، می‌توانید نمره خود را افزایش دید.

کتاب زبان اصلی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا