مکالمه یکی از مهارتهای چهارگانه زبان انگلیسی است. مهارتی که بسیاری از زبان آموزان را به چالش میکشد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از مکالمه با یک فرد انگلیسی زبان هراس دارید، در این مقاله با ما همراه باشید. شما با شناسایی علت ترس خود و از بین بردن این علت میتوانید مشکل را حل کنید و به زبان انگلیسی صحبت کنید.
پیش از هر چیز لازم است این موضوع را قبول کنید که مکالمه به زبان انگلیسی کار سختی نیست. اگر شما میتوانید به خوبی فارسی صحبت کنید، بنابراین توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی را نیز خواهید داشت. تنها کافی است این زبان را به شیوه درست بیاموزید و با تکرار و تمرین به آن مسلط شوید.
یکی از علتهایی که برخی افراد از مکالمه به زبان انگلیسی خودداری میکنند، فراموشی کلمات و کاربرد دستور زبان در جملات است. جالب است بدانید که بسیاری از این افراد دانش خوبی در زبان انگلیسی دارند و کلمات و گرامر را به خوبی میشناسند؛ پس علت چیست؟ ترس علت اصلی این ماجراست. زمانی که شما از فراموش کردن و مکالمه بترسید، مغز شما تنها روی همین موضوع تمرکز میکند و نمیتواند به خوبی از اطلاعاتی که دارد، استفاده کند. به همین دلیل ممکن است حتی در بیان یک جمله ساده نیز با مشکل مواجه شوید.
چرا از مکالمه به زبان انگلیسی میترسیم؟
ترس از مکالمه زبان انگلیسی میتواند علتهای مختلفی داشته باشد؛ از عدم اعتماد به نفس گرفته تا دایره لغات محدود و ترس از فراموشی کلمات. بنابراین با شناختن و از بین بردن هر کدام از علتها میتوانیم به راحتی بر ترس خود غلبه کنیم.
چهار مورد از دلایل رایج ترس از مکالمه به زبان انگلیسی
- ترس از اشتباه: این یکی از مهمترین علتهایی است که زبان آموزان جرأت صحبت کردن به زبان دوم را ندارند. آنها از این که اشتباه کنند و مورد تمسخر یا تنبیه قرار بگیرند، میترسند. بخش مهمی از این ترس از فضاهای آموزشی ما نشأت میگیرد. زبان آموزان تصور میکنند که همیشه باید بدون خطا باشند و اشتباه کردن عواقب خوبی برایشان به دنبال ندارد. حتی گاهی اوقات زبان آموزان تصور میکنند که غیر فعال بودن از اشتباه کردن بهتر است و به همین دلیل هرگز متوجه نقاط ضعف و قوت خود در مکالمه زبان نمیشوند.
- عدم اعتماد به نفس: اعتماد به نفس و عزت نفس دو فاکتور مهم در علم روانشناسی هستند که به افراد کمک میکنند فعالیتهای خود را انجام دهند و در جامعه حضور پیدا کنند. متأسفانه بسیاری از زبان آموزان علیرغم اطلاعات کافی برای مکالمه زبان، از صحبت کردن پرهیز میکنند؛ تنها به خاطر این که اعتماد به نفس لازم را ندارند و تصور میکنند به اندازه کافی خوب نیستند.
- ضعف در دانش: زمانی که شما دایره لغات یا دانش گرامری محدودی داشته باشید و نتوانید برای ادای جمله خود کلمات مناسب را پیدا کنید، مسلما مکالمه روانی نخواهید داشت. به همین دلیل از مکالمه به زبان انگلیسی سرخورده میشوید و دیگر آن را ادامه نمیدهید.
- ترس از فراموش کردن کلمات و عبارات: زمانی که دانش شما از زبان انگلیسی در سطح خوبی قرار داشته باشد و ذهنتان تماما روی موضوعی که در حال صحبت در مورد آن هستید متمرکز باشد، احتمال فراموشی بسیار پایین میآید. به خاطر داشته باشید که افرادی که به صورت کامل به زبان انگلیسی تسلط دارند، هرگز ترسی برای فراموش کردن عبارات نخواهند داشت.
چگونه مهارت مکالمه را تقویت کنیم؟
زمانی که مهارت مکالمه زبان انگلیسی و اعتماد به نفس لازم برای این کار را داشته باشید، دیگر جایی برای ترس باقی نمیماند. در این قسمت راهکارهایی را ارائه دادهایم که برای پیشرفت در مهارت مکالمه به شما کمک میکند. زمانی که به دانش خود اطمینان داشته باشید، احتمال این که از صحبت کردن به زبان انگلیسی فرار کنید، تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
مطالعه بیشتر: چرا تلفظ کلمات زبان انگلیسی برای ایرانیهای دشوار است؟
چهار مورد از ترفندهای تقویت مکالمه زبان انگلیسی
- از متدهای آموزشی معتبر استفاده کنید. برای این که بتوانید به خوبی مکالمه کنید، لازم است لغات و دستور زبان را بدانید. همچنین مهارت شنیداری و مکالمه تا حد زیادی به یکدیگر وابستهاند و برای تقویت یکی از آنها به دیگری نیز نیاز خواهید داشت. اگر از پکیجهایی استفاده کنید که از پروسه آموزشی مطلوبی برخوردار باشند، یادگیری زبان انگلیسی سادهتر و سریعتر اتفاق میافتد.
- با خودتان صحبت کنید. با این کار میتوانید به خودتان ثابت کنید که در مکالمه زبان انگلیسی خوب هستید. میتوانید مکالمههایی ذهنی خود را با زبان انگلیسی انجام دهید. اگر جلوی آینه بایستید و با صدای بلند صحبت کنید، تأثیر آن بر یادگیری شما بیشتر خواهد بود.
- از مکالمه دو نفره شروع کنید. زمانی که با خودتان به زبان انگلیسی مکالمه میکنید، درک میکنید که تواناییهایتان فراتر از حد تصور خودتان است. بنابراین بهتر است آرام آرام وارد جمع شوید و در جمع به مکالمه زبان انگلیسی بپردازید. ابتدا با یک نفر مکالمه کنید و سپس در جمعهای بزرگتر این کار را انجام دهید.
- برای یادگیری عجله نداشته باشید. مطمئن شوید که از خودتان توقع بیش از اندازه ندارید! اگر بیشتر از تواناییهایتان از خودتان توقع داشته باشید، ممکن است در زمان تعیین شده به نتیجه دلخواه نرسید. این موضوع باعث میشود دلسرد شوید و اعتماد به نفستان را از دست بدهید. به خاطر داشته باشید که هر شخص با دیگری متفاوت است؛ ممکن است شما یک درس زبان را به ده بار تکرار یاد بگیرید و دیگری نیاز به پنجاه بار تکرار برای یادگیری داشته باشد. بنابراین به هیچ وجه خود را با دیگران مقایسه نکنید.
استفاده از این راهکارها ساده است و نتایج خوبی برای شما به دنبال خواهد داشت.
غلبه بر ترس از مکالمه زبان انگلیسی
حال شما میدانید که چگونه میتوانید مهارت مکالمه را تقویت کنید. در مرحله بعدی لازم است که روی ذهنیت و تفکر خود در مورد مکالمه زبان انگلیسی کار کنید. شما میتوانید به خوبی فردی که زبان مادری او انگلیسی است، به این زبان صحبت کنید. یکی از مهمترین تواناییهای بشر، توانایی یادگیری چند زبان متفاوت است. بنابراین اگر افراد دیگری وجود دارند که توانستهاند، شما هم میتوانید.
اولین چیزی که باید باور کنید این است که اشتباه کردن اشکالی ندارد! در واقع اگر اشتباه نکنید، هرگز چیزی یاد نمی گیرید و به هیچ نتیجهای نخواهید رسید. اشتباه بخشی از پروسه یادگیری شما را تشکیل میدهد. میتوانید برای حل این مشکل در ابتدا با افرادی مکالمه کنید که نه تنها اشتباهات شما را مورد تمسخر قرار نمیدهند، بلکه به شما کمک میکنند آنها را اصلاح کنید.
مطالعه بیشتر: چگونه گرامر زبان انگلیسی را یاد بگیریم؟
باور کنید که به اندازه کافی خوب هستید! عزت نفس خود را تقویت کنید و باور کنید شما توانایی و استعداد لازم برای مکالمه زبان انگلیسی را دارید. جالبتر آن که مکالمه زبان انگلیسی میتواند یکی از سادهترین کارهایی باشد که شما توانایی انجام آن را دارید. به خاطر داشته باشید که میلیونها نفر در دنیا زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم آموختهاند.
در پایان باور داشته باشید که همه چیز به خود شما و میزان تکرار و تمرین بستگی دارد. میتوانید با استفاده از منابع آموزشی معتبر و متدهای آموزشی سریع در کوتاهترین زمان ممکن مکالمه زبان انگلیسی را بیاموزید و بدون ترس انگلیسی صحبت کنید.
جمعبندی
ترس از مکالمه زبان تنها به خاطر نداشتن مهارت نیست. این ترس در بیشتر مواقع از ذهن شما نشأت میگیرد و مشکلات بسیاری را برای شما به وجود میآورد. بنابراین اگر از روند پیشرفت خود در مکالمه زبان رضایت ندارید، بهتر است در کنار تکرار و تمرین برای تقویت مهارتهای گفتاری و شنیداری، روی ذهنیت خود نیز کار کنید تا بتوانید نتیجه مطلوب را به دست آورید.
برای خرید کتاب زبان روی انتشارات زبانمهر کلیک کنید.